Vernissage 18 nov och ny utställning

Vernissage 18 nov och ny utställningHalloj! Mitt namn är Amanda Karlsson och jag är frilansillustratör och heltids-nörd! Jag har mina hemtrakter i Uddevalla, det så kallade Hjärtat i Bohuslän, men bor sedan 2021 i Stockholm med min sambo.

Teckna har alltid varit min hobby. Jag kopplar av när jag sitter ner med papper och penna. Jag började teckna ”på allvar” efter studenten. Jag tittade jättemycket på youtube för att lära mig hur man tecknade saker och ting. Sedan läste jag både på universitet och folkhögskola och utbildade mig till illustratör.

Jag har tidigare arbetat med kamratposten och barnradio. Jag har också illustrerat småbarnsbok-serien "Vem låter om natten?” skriven av Karin Askerin och haft lyckan att få samarbeta med Ola Skogäng på olika projekt. Bl.a driver vi en serietecknarutbildning ihop på Medlefors folkhögskola.

Sen ska jag inte glömma det största jobbet jag har fått göra. Ett jobb som jag har haft som mål att få, ända sedan jag bestämde mig för att bli tecknare. Att få illustrera julkalendern, och det har jag nu fått den stora äran att göra. Så årets julkalender 2023 är alltså tecknad av lilla mig!

Jag hoppas ni ska tycka om utställningen där ni kommer få en liten titt bakom kulisserna.2023-11-09 20:05